SAT felkészítés

Egyénre szabott SAT felkészítés

Mi az SAT?

Az SAT egy amerikai eredetű felvételi vizsga, amelyet világszerte több egyetemen is elfogadnak. Az SAT a Scholastic Aptitude Test elnevezés eredeti rövidítése, amely azt méri, hogy a diák mennyire alkalmas egy amerikai stílusú felsőoktatási intézményben való részvételre. A vizsga két szekcióból áll, melyből az egyik az angol nyelvtudást méri fel szövegértéssel, szövegírással, és nyelvtani ismeretekkel. A második szekció pedig a matematika vizsga, amely többek között számelméletből, algebrából, függvényekből, geometriából, statisztikából és adatelemzésből méri fel a diák tudását.

SAT privát felkészítés Budapest2
SAT privát felkészítés Budapest1

Mit tartalmaz az SAT Reading Test és az SAT Writing and Language Test?

Reading Test: 52 feleletválasztós kérdés, amelyre 65 perc áll rendelkezésre: 5 szövegrész, átlagosan 10-11 kérdéssel

Writing and Language Test: 44 feleletválasztós kérdés, amelyre 35 perc áll rendelkezésre

Mit tartalmaz az SAT Mathematics Test?

Számológép nélküli rész: 20 kérdés, amelyre 25 perc áll rendelkezésre
Számológépet használó rész: 38 kérdés, amelyre 55 perc áll rendelkezésre

Az így szerzett pontok 3 kategóriában járulnak hozzá az SAT összpontszámához: Heart of Algebra (algebrai alapok), Problem Solving and Data Analysis (problémamegoldás, adatelemzés), Passport to Advanced Math (emelt szintű matek alapjai). A feladatok nehézsége a középszintű matematika érettségiéhez hasonló, de itt az idő szűkössége jelenti a kihívást.

Mind az angol, mind a matematika teszt 200-tól 800 pontig terjed. A matek átlageredménye 528 pont, az angolé 533 pont. Az 1050-es összpontszámnál nagyobb eredmény már átlag felettinek minősül.

Mit tartalmaz a privát felkészítés?

Jellegét tekintve az SAT felkészítő közelebb áll egy üzleti mentoráláshoz, mint a hagyományos magántanításhoz. A tanár és a diák egyeztetnek a találkozást megelőző felkészülésről, hogy a konzultáción a maximális időt a minőségi fejlődésre lehessen fordítani. Első körben a diák a gyakorló feladatlapot otthon kitölti és leadja nekünk. A tanár ezt kijavítja, és a konzultáción már célzott visszajelzést tud adni a diáknak a fejlesztésre szoruló területekről. Ha a diák brit vagy amerikai iskolában tanult, akkor ez a formátum már ismerős lehet neki felső tagozatról.

Matematikához segédanyagként fel tudja használni a középszintű matek érettségi felkészítő videóit.

A konzultáció után a szülő/megrendelő részére küldünk egy rövid tartalmi összefoglalást (executive summary) a foglalkozásról.

Kiknek szól a felkészítőnk?

A legtöbb esetben a kiszemelt SAT vizsgaidőpont előtt 2-3 hónappal korábban keresnek meg minket, hogy ennyi idő alatt a meglévő alaptudást jobb pontszámra segítsünk váltani. A felkészítés során a diák otthon megold feladatlapokat és a felmerülő problémákat a tanárral közösen megbeszélik. Illetve a tanárunk aktívan keresi, hogy milyen területen vannak befoltozandó hiányosságok. 

 

Hogyan kell értelmezni a fent említett gazdasági, pszichológiai, szociológiai, vagy az amerikai alkotmánnyal kapcsolatos szövegeket?

Ha kapna a diák egy ilyen újságcikket a Scientific American, Nature, Forbes, Fortune, The Washington Post vagy a The Wall Street Journal írásában, akkor megértené, tudna róla beszélni, képes lenne egy esszét írni róla. Ezek során rendelkezik a megfelelő háttérismeretekkel, amely elvárható egy amerikai közegben szocializált egyéntől. Például egy egyházat érintő pandémiás korlátozásokról szóló cikk során tudni kell, hogy az amerikai alkotmány első kiegészítése védi a vallásszabadságot, a szólás- és sajtószabdságot, valamint a békés gyülekezéshez való jogot.

Szociológiai-gazdasági témájú cikk lehet az elöregedő társadalom hatása a tőzsdén befektetett nyugdíjmegtakarításokra. Ehhez háttértudásnak veszik, hogy ismeri az ameriakiai 70%-a által használt 401(k) illetve a Roth IRA nyugdíjmegtakarítási formákat.

Minél több igaz az alábbiakból egy diákra, annál nagyobb valószinűséggel rendelkezik kulturális háttérismeretekkel, soft skillekkel, hogy pár hónap alatt sikereses SAT-t tegyen:

Brit vagy amerikai magániskolában tanult (BISB, AISB, Britannica, GGIS, vagy hasonló), Amerikában töltött 1 vagy több évet, kéttannyelvű gimnáziumba járt. Tanárainak többsége külföldi anyanyelvű, tanári diplomáját angol nyelvterületen szerezte. Osztálytársainak többsége diplomáciai missziók személyzetének gyerekei vagy multinacionális vállalatok Magyarországra delegált vezetőinek gyerekei.

Ezek hiánya nem kizáró tényező, mert autódidakta módon is össze lehet elvileg hozni ilyen ismereteket, de egy sima C1-es angol nyelvvizsga ezeket nem pótolja. Ugyanolyan kihívásokkal küzdene egy egész élete során külföldön élő magyar diák, ha hírtelen a magyar rendszerű érettségiket kéne leraknia.

Egyénre szabott SAT felkészítés

Csomag árak:

Minden csomag személyesen Budapesten, illetve online is elérhető. Ezeket magyar anyanyelvű tanárok oktatják, akiknek több év tapasztalatuk van az  SAT vizsgákra való felkészítés terén.

Az SAT felkészítésünk nagyjából egy olcsóbb, csoportos amerikai online tanfolyam árában kinál privát felkészítést. 

Összehasonlítás végett a privát SAT felkészítés tapasztalt, első osztályú amerikai magántanárok által a 150-250 USD/ óra ársávban mozogna, (kb 50-90 ezer Ft/óra), tehát ott egy 12 órás csomag ára akár 800 ezer – 1 millió forint is lehet.

Olcsó alternatíva lehet SAT tapasztalattal rendelkező külföldi egyetemisták megbízása, akár 15-20-30 euró/órától. Szabadúszó munkákra specializált, illetve külföldi magántanárkereső oldalakon pl. román, indiai, pakisztáni, kenyai jelentkezőket láttunk jó értékelésekkel, akik gyakran nyugati egyetemeken tanulnak.

Ingyenes alternatíva lehetne az önálló tanulás a Khan Academy videói által.

A felkészüléshez szükséges idő függ a diák kezdeti tudásától, de akár 2 hónap alatt is lehet intenzíven felkészülni.

 

Kérdezz tőlünk messengeren (jobb alul), vagy töltsd ki rövid  űrlapunkat és egy munkanapon belül felvesszük veled a kapcsolatot. Válaszolni fogunk a felmerülő kérdéseidre.

Tanáraink

Ismerj meg minket!

Tanáraink képesek olyan összefüggésekre is rávilágítani, amelyre a tankönyv nem tér ki

Oktatóink kommunikatívak és szeretnek is tanítani. Képesek használni a 21. század nyújtotta technikai lehetőségeket és nem riadsznak vissza a kihívásoktól. 

Igen, mert az előadások videóról visszanézhetőek e-learning portálunkon, amely a www.elitoktatas.hu címen elérhető.

Írj nekünk a Messenger chat ikonra kattintva és segítünk felvenni a fonalat.

A kémia érettségi felkészítőnket háromféleképpen tudod követni: 

a) A világ bármely pontjáról, ZOOM platformon keresztül, interaktív élő videohívásban.
b) Személyesen oktatótermünkben (max egyszerre 12 fő tud a teremben lenni)
c) Felvételről az e-learning platformunkon

Ezeket a lehetőségeket felváltva is igénybe tudod venni.

Javasoljuk a számítógép használatát, de tabletről és telefonról is be lehet csatlakozni. Előtte mindenkinél tartunk próbahívást és probléma esetén informatikai tamogatást is nyújtunk

Minden előadásunkat felvesszük videóra, és a beiratkozott tanulóink hozzáférést kapnak egy e-learning portálhoz, ahol korlátlanul visszanézhetik ezeket az előadásokat. 

Jelentkezz kurzusunkra webshopunkon keresztül, ahol számla ellenében banki átutalással,  vagy közvetlenül bankkártyával tudsz fizetni. 

Részvehehetnek fiatalabbak és idősebbek is, de előtte érdemes konzultálni oktatónkkal. Írjál nekünk messengeren, vagy vedd fel a kapcsolatot velük egyéb elérhetőségeinken.

Kérdéseidet legegyszerűbben Facebook Messenger chaten tudod nekünk feltenni, a képernyő jobb alsó sarkában található gomb segítségével. Továbbá ki tudod tölteni a kicsit lentebb található visszahívás kérése űrlapot, vagy hívj minket a +36 1 550 7144-es telefonszámon.