Földrajz érettségi felkészítő – emelt szintű – középszintű

Ezt az emelt szintű földrajz érettségi felkészítő kurzust leginkább azoknak ajánljuk, akik természettudományos területen, nemzetközi kapcsolatokon, valamilyen agrár szakon vagy akár közgazdasági területen szeretnének továbbtanulni és dolgozni. Az extra pontszám - és tudás - akár tanár vagy néprajz szakon is jól jön majd. Előrehozott érettségihez is ajánlott!

Készülj velünk nyáron az érettségire! A kurzus videóit akár a rendelés napján el tudod kezdeni tanulni az októberi vagy a májusi érettségire!

Készülj velünk nyáron az érettségire! A kurzus videóit akár a rendelés napján el tudod kezdeni tanulni az októberi vagy a májusi érettségire!

Hamarosan iPhone és Android mobil app hozzáféréssel.

A Földrajz érettségi felkészítő összefoglalója

Az emelt szintű földrajz érettségi felkészítő kurzusunk tartalmaz 100 órányi, önállóan tanulható videós e-learninget korábbi tanév előadásainak felvételeiből. Ezt egészítjük ki 80 tanórányi előadással, amelyen feladatmegoldásokkal és készségfejlesztéssel foglalkozunk. Ez a kurzusunk egyedülálló módon alkalmas a középszintű földrajz érettségi és az emelt szintű földrajz érettségi tananyagainak elsajátítására is, ugyanis a két szint határozottan elkülöníthető témákból épül fel.
A kurzussal megszerzed azt a stratégiai szabadságot, hogy a számodra legjobb pontszámításnak megfelelő szintet válaszd a vizsgára, de a többlettudás az érettségin és az egyetemen mindenképpen előny lesz.

emelt szintű földrajz érettségi felkészítő

Mik a legfontosabb tudnivalók az emelt szintű földrajz érettségi felkészítőről?

Csak a kurzus kezdetekor lehet csatlakozni?

Egész évben csatlakozhatsz, mert az előadások visszanézhetőek. Ez azt jelenti, hogy akár februárban is beiratkozhatsz, és napi néhány óra tanulással így is hatékonyan fel tudsz készülni a májusi érettségire.

Lehet-e akadály az, ha már rég nem tanultam földrajzot, vagy vannak olyan témakörök, amiket még nem érintettünk az iskolában?

- Nálunk ez nem jelent problémát. Éppen ezért építettük fel az emelt szintű földrajz érettségi felkészítőnket olyan módon, hogy a középszintű tudást is megkapd, méghozzá egészen az alapoktól, és erre épülhessen rá az emelt szintű érettségi tudásanyaga. Külön cél nálunk, hogy a tanár ne hivatkozzon olyan ismeretre, amit azelőtt nem adott le, illetve mindent nagyobb kontextusba helyezzen, hogy összefüggő és rendszerezett tudást kapj. E-learning anyagunkat középiskolai tanulmányaidhoz is használhatod segédanyagként, már 9. osztálytól.

Csomagajánlataink

Tippek:
  • Ne ijedj meg a három tantárgytól! Amelyik a felvételidhez nem szükséges, abból később is ráérsz felkészülni e-learning felületünkön, vagy csatlakozhatsz az élő előadásokhoz
  • Harmadik tárgynak olyat válassz, ami a felvételi után, az egytemen lehet hasznos (pl. szórótárgy épül rá)

Emelt földrajz-töri-angol

Kommunikáció és médiatudományra, néprajzra, régészetre, vagy a jogi karra
159.990 Ft
  • Fejlett angol nyelvtudás akár több, mint 100 ezer forint pluszt jelent a munkaerőpiacon
  • Könnyebb nemzetközi érvényesülés, ha külföldön folytatnád a tanulmányaidat

Emelt matek-földrajz

Leendő közgazdászoknak
 
143.990 Ft
  • A földrajzzal könnyű sok pontot szerezni, és a gazdasági témák nagy része a földrajzhoz tartozik
  • Az emelt matek gondolkodásmódja nagy előnyt jelent

Mit tartalmaz a földrajz érettségi felkészítő?

A földrajz érettségi felkészítő leírása

Emelt szintű földrajz érettségi felkészítőnket a 2020-as Nemzeti Alaptantervi követelményrendszer figyelembevételével állítottuk össze. Megtanuljuk a közép- és emelt szinten számon kért természet-, társadalom-, és gazdaságföldrajzi ismereteket, valamint a tantárgyhoz tartozó szaknyelvi kifejezéseket. Külön foglalkozni fogunk az olyan írásbeli típusfeladatok begyakorlásával is, mint amilyen a grafikonelemzés, a képfelismerés és a topográfiai ismereteket igénylő vagy problémamegoldó feladatok. 

Fontos, hogy a kurzusunkon nagy hangsúlyt fektetünk a kontextusba helyezésre: nálunk nem levegőben lógó információfoszlányokat kapsz, hanem egybefüggő földrajzi tudást, amely kombinálja a földrajz különböző területeiről származó ismereteket. Így képes leszel önállóan következtetéseket levonni földrajzi adatokból, ahogyan összefüggések és törvényszerűségek megállapítására is.

Ezen felül pedig hatékonyan felkészítünk a szóbelire: a tudásanyag mellett konkrét tippekkel segítünk, hogy a lehető legjobban fel tudd építeni a feleletedet.

Ilyen nálunk egy földrajz érettségi felkészítő előadás (részletek előadásainkból)

E-learning rendszerünk

Az előadások az e-learning rendszerünkön 5 évig visszanézhetőek megvágott, megszerkesztett, felcímkézett, rendszerezett és önálló tanulásra optimalizált formában. Tematikus fejezeteket fogsz találni, amelyeknek segítségével a felkészülésed során célzottan is tanulhatsz az egyes témakörökből. Illetve ennek köszönhető, hogy év közben is bármikor csatalkozhatsz a már elindult kurzushoz, mivel egyszerűen megnézheted a videókat, amikről lemaradtál.

Az élő előadás felvételeinek mindig van egy olyan előnye a kamerába felmondottakhoz képest, hogy a ritmusa a diákokhoz igazodik. Amit érdemes volt megkérdezni, arra legalább egy diák biztosan rákérdezett, valamint a tanár is kapott visszajelzést arról, hogy a diákok megértették a nehezebb koncepciókat. A klasszikus korrepetálást igénylő problémák mind elavulttá váltak, mert ha valamit újra akarsz ismételni, akkor megnézed még egyszer.

A hozzáférést 5 évig biztosítjuk. Akár 9. osztályosok is elkezdhetik használni a kurzust, mivel a mi tananyagaink remekül kiegészítik a középiskolában tanultakat. Ez kiválthatja a magántanárt, szakkört, korrepetálást.

Gyakran ismételt kérdések

Bár ez egy emelt szintű kurzus, az itt átadott tudásanyag teljesen lefedi a középszintű érettségi anyagát is. A kurzus felépítésekor külön jelezni fogjuk, hogy az előadás mely része tartalmaz inkább középszintű, és melyik inkább emelt szintű tudást. Persze, ha középszinten érettségizel, akkor is érdemes odafigyelni a bonyolultabb részeknél, hiszen ha ezeket sikeresen elsajátítod, az sok önbizalmat adhat a vizsgán.

Egyáltalán nem! Földrajz érettségi felkészítő kurzusunkat már 9. osztálytól kezdve ajánljuk a középiskolában megszerzett tudás kiegészítésére és elmélyítésére, főleg azoknak, akik már előre tudják, hogy később szeretnének komolyabban foglalkozni a földrajzzal. De vannak olyan diákjaink is, akik 20 év után kezdik újra a fölrajztanulást.

Igen, mert az emelt szintű földrajz előadások videóról visszanézhetőek e-learning portálunkon, amely a www.elitoktatas.hu címen elérhető.

Írj nekünk a Messenger chat ikonra kattintva és segítünk felvenni a fonalat.

Miután megvetted a kurzust, regisztrálj a www.elitoktatas.hu weboldalon. Ezt követően írj nekünk messengeren, és munkatársunk gyorsan jóváhagyja a hozzáférésed.

Javasoljuk a számítógép használatát, de tabletről és telefonról is be lehet csatlakozni. 

Jelentkezz kurzusunkra webshopunkon keresztül, ahol számla ellenében banki átutalással,  vagy közvetlenül bankkártyával tudsz fizetni. Részletfizetéshez, kérlek, vedd fel a kapcsolatot velünk Messengeren!

Kérdéseidet legegyszerűbben Facebook Messenger chaten tudod nekünk feltenni, a képernyő jobb alsó sarkában található gomb segítségével. Továbbá ki tudod tölteni a kicsit lentebb található visszahívás kérése űrlapot, vagy hívj minket a +36 1 445 4567-es telefonszámon.

Kérdésed van még beiratkozás előtt?

Kérdezz tőlünk messengeren (jobb alul), vagy töltsd ki rövid  űrlapunkat és egy munkanapon belül felvesszük veled a kapcsolatot. Válaszolni fogunk a felmerülő kérdéseidre. 

Megosztás Facebookon
Megosztás WhatsApp-on
Megosztás E-mailen