Informatika érettségi felkészítő – digitális kultúra – emelt szintű

180 órás emelt szintű digitális kultúra, informatika érettségi felkészítőnket azoknak ajánljuk, akiket kiskorukban a processzor melege tartott életben és minden májusban megünneplik az a-NYÁK napját. Ha a vadonatúj csúcs RTX kártya láttán a neurális hálójának deep learning képességeitől csorog a nyálad, a dupla lebegőpontos teljesítményétől elalélsz, akkor nálunk stabil informatikai alapokat kapsz az egyetemre. Előrehozott érettségihez is ajánlott!

Készülj velünk intenzíven a májusi vizsgára! A most vásárolt egész éves kurzusainkkal az októberi, vagy a jövő évi érettségire is fel tudsz készülni, sőt az élő szemináriumokon is részt vehetsz.

Készülj velünk intenzíven a májusi vizsgára! A most vásárolt egész éves kurzusainkkal az októberi, vagy a jövő évi érettségire is fel tudsz készülni, sőt az élő szemináriumokon is részt vehetsz.

Hamarosan iPhone és Android mobil app hozzáféréssel.

A Digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő összefoglalója

Az emelt szintű digitális kultúra - informatika érettségi felkészítőnk 150 órányi önállóan tanulható e-learninget tartalmaz korábbi előadások rendszerezett videótananyagából. Ezt kiegészíti 14 alkalommal élő, online készségfejlesztő szeminárium, ahol közösen lépésről-lépésre oldunk meg feladatokat, valamint megválszoljuk a felmerülő kérdéseiteket.

Emelt szintű digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő

Mik a legfontosabb tudnivalók az emelt szintű digitális kultúra, informatika érettségi felkészítőről?

Csak a kurzus kezdetekor lehet csatlakozni?

- Egész évben csatlakozhatsz, mert az e-learning rendszerünket önálló tanulásra fejlesztettük ki. Itt a korábbi élő előadásaink rendszerezett videófelvételeit találod, amelyeken a tanár meg tudott győződni arról, hogy a diákok megértették az elmondottakat. Így nyáron magadtól fel tudsz készülni az őszi érettségire, vagy akár februárban kezdve is megtanulhatod az anyagot májusig.

Lehet-e akadály az, ha eddig legfeljebb mosógépet programoztam, vagy ha vannak olyan témakörök, amiket még nem érintettünk az iskolában?

- Muszáj, hogy teljesen az alapoktól kezdjük a programozást. Digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő kurzusunkban először a Visual Studio fejlesztői környezettel barátkozunk meg, majd elméleti részeket veszünk át, úgymint ciklusok, adatstruktúrák, ezután korábbi érettségi feladatok megoldásával tanulunk. Ezen kívül még helyet kap a kurzusban többek között az Excel használata, a webfejlesztés és az adatbáziskezelés is.

Mi a különbség az e-learning és az élő online szemináriumok között?

- Az e-learning 100 tanórányi felkészítő anyagot tartalmaz, amelyet saját tempódban, tetszőleges sorrendben dolgozhatsz fel. Ehhez 5 év hozzáférést biztosítunk.
- A szeminárium célja az, hogy a konkrét, gyakorlati készségeidet fejlesszük, visszajelzéseket adjunk neked a haladásodról, és nem utolsó sorban optimalizáljuk a tudásodat az új Digitális kultúra érettségi követelményrendszer szerint. Ezeken az élő online alkalmakon két tanév során is részt vehetsz plusz költség nélkül, így már 11. osztályban elkezdheted a felkészülést. A szemináriumok is felvételről visszanézhetőek, valamint a teljes e-learning anyagból tudsz kérdezni.

Milyen különlegességeket tartalmaz a kurzus?

A programozás szeminárium elején egy nagyon jól használható segédeszközt adunk a kezdebe. Chat-GPT használata a tanulás során: előnyök és korlátok. Nem fut le a kódod? Egyből meg tudod találni a hibát, és folytathatod a tanulást.
A Digitális kultúra érettségi új követelményei miatt kibővítjül az adatbázis kezelést SQL lekérdezésekkel. Kiegészítésként az érettségi feladatokon túlmútatóan megtanuljuk a képszerkesztés alapjait, ami a webszerkesztéshez hasznos, és az objektum orientált programozás logikáját, amiért egyetemen hálásak lesztek nekünk.

Csomagajánlataink

Tippek:
  • Ne ijedj meg a három tantárgytól! Amelyik a felvételidhez nem szükséges, abból később is ráérsz felkészülni e-learning felületünkön, vagy csatlakozhatsz az élő előadásokhoz
  • Harmadik tárgynak olyat válassz, ami a felvételi után, az egytemen lehet hasznos (pl. szórótárgy épül rá)

Emelt matek-angol-info

Gazdaságtudományokra, leendő programtervező matematikusnak
159.990 Ft
  • Fejlett angol nyelvtudás akár több, mint 100 ezer forint pluszt jelent a munkaerőpiacon
  • Könnyebb nemzetközi érvényesülés, ha külföldön folytatnád a tanulmányaidat
  • Az emelt matek gondolkodásmódja nagy előnyt jelent

Mit tartalmaz a digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő?

A digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő leírása

A felkészítő során megtanuljuk az informatika vizuális részét kezelni, valamint a szövegszerkesztéssel (Word-feladatok), a prezentációkészítéssel (PowerPoint), illetve a  weblapkészítéssel is megismerkedünk. A tananyag részét képezi a táblázatkezelés (Excel), valamint az adatbázis-kezelés (Access, SQL lekérdezések) is.

Az emelt informatika érettségi legnehezebb és egyben legtöbb pontot érő részei az algoritmizálás, a programozás és az adatmodellezés. Itt egy általad választott (könnyen tanulható és a munkaerőpiacon is keresett) programnyelven kell megoldani egy nagyobb feladatsort. Digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő tanfolyamunkon segítünk minderre alaposan felkészülni.

Ahogy minden más tantárgyból, itt is korábbi feladatlapok alapján begyakorolható típusfeladatokra készítünk fel, és segítünk elkerülni a leggyakoribb hibákat.

Ilyen nálunk egy digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő előadás (részletek előadásainkból)

E-learning rendszerünk

Emelt szintű digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő e-learning rendszerünk 100 tanórányi élő előadás videófelvételeiből áll – ezeket felvágtuk, megszerkesztettük, felcímkéztük, rendszereztük és önálló tanulásra optimalizáltuk. Ezután tematikus fejezetekre bontva töltöttük fel, így a felkészülés során célzottan is tanulhatsz az egyes témakörökből. 

Az élő előadás felvételeinek mindig van egy olyan előnye a kamerába felmondottakhoz képest, hogy a ritmusa a diákokhoz igazodik. Amit érdemes volt megkérdezni, arra legalább egy diák biztosan rákérdezett, valamint a tanár is kapott visszajelzést arról, hogy a diákok megértették a nehezebb koncepciókat. A klasszikus korrepetálást igénylő problémák mind elavulttá váltak, mert ha valamit újra akarsz ismételni, akkor megnézed még egyszer.

A hozzáférést 5 évig biztosítjuk.

A 11. évfolyamosoknak jó lehetőség, hogy ha egyszer megveszik a felkészítőt, akkor jövőre ingyen visszajöhetnek. Ez egyetemi tudásfelfrissítéshez vagy szakváltáshoz is kiváló megoldást nyújt.

Gyakran ismételt kérdések

Az informatika – digitális kultúra érettségi felkészítő kurzust alapvetően 11. osztálytól ajánljuk, de ha valakit komolyan érdekel a téma, és tudja, hogy később ezzel szeretne foglalkozni, neki akár már 9. osztálytól is érdemes lehet csatlakozni. De vannak idősebb diákjaink is, akik most kezdik (újra) az informatikatanulást.

Igen, mert az előadások videóról visszanézhetőek e-learning portálunkon, amely a www.elitoktatas.hu címen elérhető.

Írj nekünk a Messenger chat ikonra kattintva és segítünk felvenni a fonalat.

Miután megvetted a kurzust, regisztrálj a www.elitoktatas.hu weboldalon. Ezt követően írj nekünk messengeren, és munkatársunk gyorsan jóváhagyja a hozzáférésed.

Javasoljuk a számítógép használatát, de tabletről és telefonról is be lehet csatlakozni. Előtte mindenkinél tartunk próbahívást és probléma esetén informatikai tamogatást is nyújtunk

Jelentkezz kurzusunkra webshopunkon keresztül, ahol számla ellenében banki átutalással,  vagy közvetlenül bankkártyával tudsz fizetni. Részletfizetéshez, kérlek, vedd fel a kapcsolatot velünk Messengeren!

Kérdéseidet legegyszerűbben Facebook Messenger chaten tudod nekünk feltenni, a képernyő jobb alsó sarkában található gomb segítségével. Továbbá ki tudod tölteni a kicsit lentebb található visszahívás kérése űrlapot, vagy hívj minket a +36 1 445 4567-es telefonszámon.

Kérdésed van még beiratkozás előtt?

Kérdezz tőlünk messengeren (jobb alul), vagy töltsd ki rövid  űrlapunkat és egy munkanapon belül felvesszük veled a kapcsolatot. Válaszolni fogunk a felmerülő kérdéseidre. 

Megosztás Facebookon
Megosztás WhatsApp-on
Megosztás E-mailen