2023. májusi emelt szintű matek érettségi feladatlap megoldása

2023. májusi emelt szintű matek érettségi feladatlap megoldása

Emelt szintű matek érettségi I. rész

A 2023-as májusi emelt szintű matek érettségi feladatlap megoldására 240 perc időkeret áll rendelkezésre, az első rész 4 feladatból áll, melyek közül mindegyiket meg kell oldanotok. Érdemes azokat a feladatokat előre venni, amelyekkel gyorsan kész vagytok, a többire pedig később visszatértek. A megoldások gondolatmenetét minden esetben írjátok le, mert a feladatra adható pontszám jelentős része erre jár! Ügyeljetek arra, hogy a lényegesebb részszámítások is nyomon követhetők legyenek! Ez számotokra is fontos a gyors ellenőrzéshez. 

Az első rész egyenletekből, valószínűségszámításból, síkgeometriából és sorozatokból áll.

Emelt szintű matek érettségi II. rész

A 2023-as májusi emelt szintű matek érettségi második részében 5 feladatot találtok, melyek közül tetszés szerint választhattok négyet, amit megoldotok. Ne felejtsétek el jelezni a feladatlapon, hogy melyiket hagyjátok ki! 

Ebben a részben statisztika alapján filmet választunk, meglátjuk hogyan lehet egy doboz egyszerre térgeometriai, síkgeometriai és deriválási példa, valószínűséget számítunk egy gyár termékeivel, függvényeket integrálunk és egy medence területét is kiszámoljuk. 

Megosztás Facebookon
Megosztás WhatsApp-on
Megosztás E-mailen

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment