2023. májusi középszintű matek érettségi feladatlap megoldása

2023. májusi középszintű matek érettségi feladatainak megoldása-blog

Középszintű matek érettségi I. rész

A 2023-as májusi középszintű matek érettségi első részének megoldására 45 perc időkeret áll rendelkezésre, a fontos tudnivalók elolvasását és betartását mindenhol ajánlott követni. Érdemes azokat a feladatokat előre venni, amelyeket gyorsan meg tudtok oldani. A feladatok között találtok százalékszámítást, gráfokat, halmazelméletet, kombinatorikát, függvényeket, logikát, illetve sorozatokat. 

Középszintű matek érettségi II. rész

A 2023-as májusi középszintű matek érettségi második része a bonyolultabb, összetetteb feladatokból áll. A megoldások gondolatmenetét minden esetben írjátok le, mert a feladatra adható pontszám jelentős része erre jár. Mindig figyeljetek arra, hogy a lényegesebb részszámítások is nyomon követhetők legyenek. Ez saját magatoknak is fontos, hogy egyszerűbben menjen az ellenőrzés. 

Ebben a részben találtok függvényeket, ENSZ népszámlálást kamatszámítással, és egy trapézos feladatba síkgeometriát és térgeometriát is belecsempészünk. Sorozatot írunk az olaszrizlingtőkékből, megnézzük egy teleksorsolás valószínűségeit, de lesznek még gráfok, mértékátváltásnak a gyakorlása és egyenletrendszerek is. 

Megosztás Facebookon
Megosztás WhatsApp-on
Megosztás E-mailen

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment